Μους από κρασί vinsanto με καρύδια

19.09.2011

Yλικά

  • ½ φλιτζάνι κρασί Vinsanto
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κρόκους αβγού
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Eκτέλεση

Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 1/4 φλιτζανιού νερό και την αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά, και προσθέτουμε το κρασί και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη ζελατίνη σε 1/4 φλιτζανιού νερό και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Χτυπάμε σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα και τα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το μείγμα της μους σε ατομικά σκεύη ή ποτήρια, μοιράζουμε από πάνω τα καρύδια και τα βάζουμε αμέσως στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσουν.