Yλικά
- 1 κιλό πέρκα φιλέτο κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
- ½ ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 δαφνόφυλλο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Στρώνουμε τον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας με τις πατάτες και από πάνω τοποθετούμε σε στρώσεις τα κρεμμύδια, το σέλινο και τον μαϊντανό. Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το ελαιόλαδο και το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό για 35 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις κατεβάσουμε το ψάρι από τη φωτιά, προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού, και το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Αντί για πέρκα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λευκό ψάρι σε φιλέτο, όπως μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και ροφό, που γίνεται νοστιμότατος.