ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
- 270 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
- 200 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
- 2 κουτ. γλυκού σαφράν σε σκόνη
- 150 γρ. αρακά
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
- 900 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τα μανιτάρια μαζί με το σαφράν και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει. Στα τελευταία 5 λεπτά, ρίχνουμε την ντομάτα και μόλις ψηθεί η παέγια, την πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και τα αμύγδαλα, αφού πρώτα τα καβουρδίσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σκέτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Tips: Aν θέλουμε πιο πλούσια την παέγια, προσθέτουμε και μπουκιές κοτόπουλο, γαρίδες ή καλαμαράκι. ? Mε τα λαχανικά, αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας και επίσης προσθέτουμε ό,τι μυρωδικό μας αρέσει, όπως μαϊντανό, άνηθο αλλά και ρίγανη και θυμάρι.