ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 άτομο
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- ½ μπαγκέτα κομμένη στη μέση κατά μήκος
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
- 2½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας balsamico
- 60 γρ. κατίκι ή τυρί κατσικίσιο
- 1 σύκο ξερό
- 1 κουτ. σούπας ελιά ψιλοκομμένη
- ½ κουτ. σούπας μαϊντανό
- ½ ντομάτα κομμένη σε φέτες
- φύλλα ρόκας
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Τοποθετούμε στο μπλέντερ το σύκο, την ελιά, τον μαϊντανό και μισή κουταλιά ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε ελαφρά και μεταφέρουμε το μείγμα σε πιατάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες μελιτζάνας, αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε τις φέτες μελιτζάνας από τον φούρνο και τις τοποθετούμε σε μπολ. Ραντίζουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Απλώνουμε το μείγμα σύκου και ελιάς στα 2 κομμάτια της μπαγκέτας. Βάζουμε στο ένα τις μισές μελιτζάνες και στη συνέχεια τοποθετούμε το τυρί. Πάνω στο τυρί βάζουμε τη ρόκα και την ντομάτα, και στη συνέχεια την υπόλοιπη μελιτζάνα. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι ψωμί.