Υλικά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός (σταρένιος)
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 3 ποτήρια περίπου νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μερικές κλωστές σαφράν (κρόκος Κοζάνης) ή 1 φακελάκι σκόνη
- Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε σε λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
2. Προσθέτετε και τον τραχανά και τον ανακατεύετε ελαφρά.
3. Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και το νερό βρασμένο στο βραστήρα για εξοικονόμηση χρόνου.
4. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει ο τραχανάς.
5. Σερβίρετε με 1 κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου και τις κλωστές ή τη σκόνη σαφράν από πάνω.