Υλικά
- 6 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 2 1/2 κιλά φιρίκια (προηγουμένως τα έχετε ξεφλουδίσει, έχετε αφαιρέσει τους πυρήνες και τα έχετε κόψει στη μέση)
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5-6 γαρίφαλα
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι ή μανταρίνι κομμένη σε λουρίδες 1,5 εκ.
Εκτέλεση
1. Τοποθετείτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Προσθέτετε τα μήλα, τα καρυκεύματα και τις φλούδες του πορτοκαλιού ή του μανταρινιού.
3. Βράζετε το σιρόπι για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά.
4. Τοποθετείτε τα μήλα και το σιρόπι σε 4 καθαρά βάζα. Τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως μέσα στα βάζα και τα κλείνετε σφιχτά.