Κέικ μήλου

26.10.2010

Υλικά

  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1-1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 4 κούπες τριμμένο μήλο
  • 1 κούπα αλεσμένα καρύδια

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα.

2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε ένα ένα τα αβγά.

3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι με τα μυρωδικά.

4. Σταματάτε το χτύπημα, ρίχνετε και ανακατεύετε τα μήλα και τα καρύδια.

5. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με διάμετρο 24 εκ.

6. Ψήνετε στους 175ο C για 45 λεπτά περίπου.

7. Αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε.