Τυροπιτάρι

12.10.2010

Yλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • χλιαρό νερό
  • 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα του φύλλου
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • λίγο αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • ½ κιλό φέτα τριμμένη
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • πιπέρι

EKTEΛEΣH
Ανακατεύουμε το αλεύρι σε λεκάνη με το αλάτι και τη μαγιά, προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη δίνοντάς του σχήμα μισοφέγγαρου. Βάζουμε τη γέμιση, διπλώνουμε και κλείνουμε τις πλευρές με πιρούνι. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε το τυροπιτάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.