Μελιτζάνες με σκορδαλιά

12.10.2010

Yλικά

  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα)
  • αλεύρι

EKTEΛEΣH
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριες στενόμακρες φέτες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τις τρυπάμε με το πιρούνι. Σουρώνουμε και τις αλευρώνουμε. Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά χτυπώντας στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και την αραιώνουμε με λίγο νερό. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί ή σε πυρέξ και τις περιχύνουμε με την αραιή σκορδαλιά (σαν μπεσαμέλ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδοψηθούν.