Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

02.03.2012

Υλικά

  • 8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

1. Ξύνετε εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει.

2. Τα βάζετε στη φωτιά και τα βράζετε για 30 λεπτά.

3. Τα βγάζετε και αλλάζετε το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.

4. Όταν πετάξετε και το τελευταίο νερό, κόβετε τα πορτοκάλια σε 6-8 κομμάτια.

5. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και το ξαφρίζετε.

6. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα.

7. Τα αφήνετε έως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ