Ριγκατόνι με ψαροκεφτεδάκια

12.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 3 φιλέτα ψαριού φρέσκου ή κατεψυγμένου
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 3 πατάτες βρασμένες
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι

Eκτέλεση
Λιώνουμε με πιρούνι τις βρασμένες πατάτες ζεστές σε μπολ, προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε ίνες ή σε πολύ μικρά κομματάκια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αβγό, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό, και αναμειγνύουμε καλά τα υλικά να ενοποιηθούν. Πλάθουμε τα ψαροκεφτεδάκια. Αν το μείγμα βγει πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να σφίξει. Αλευρώνουμε τα ψαροκεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

(Προαιρετικά, τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C κι από τις δυό πλευρές.) Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και τον πελτέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε και τα ψαροκεφτεδάκια, τα περιχύνουμε καλά με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 5 λεπτά. Εχουμε στο μεταξύ βράσει τα ριγκατόνι και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.

Tip: Πολλά παιδιά σιχαίνονται το ψάρι. Σ’ αυτήν τη συνταγή, μπορούμε να τους βάλουμε ένα φρέσκο βραστό ψάρι που δεν θα το έτρωγαν αλλιώς. Τόσο το μακαρόνι όσο και η σάλτσα ντομάτας θα τα ξεγελάσουν.