Μακαρονάκι στο φούρνο

23.07.2012

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό ή οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια κοτόπουλο από στήθος βρασμένο και πολύ ψιλοκομμένο
  • 5 αβγά χτυπημένα
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • αλάτι

Eκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του τα ζυμαρικά ωμά. Αναμειγνύουμε καλά το γάλα, το νερό και τα αβγά, και τα ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε στο ταψί με τα μακαρόνια τα τριμμένα τυριά, το κοτόπουλο, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Tips: Aυτή η συνταγή είναι ιδανική για τα παιδιά που απεχθάνονται το ωμό τυρί. Αντίθετα, στο λιωμένο τυρί ποτέ κανείς δεν είπε όχι! Συνήθως, τα παιδιά αποφεύγουν το κρέας γιατί βαριούνται να το μασήσουν. Εδώ, θα μπορούσαμε να ψιλοκόψουμε ένα κοκκινιστό, που θα φαγωθεί πιο εύκολα μαζί με τα μακαρόνια.