Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με ντοματίνια και πιπεριές

14.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½ ώρα
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • ½ κιλό ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αφαιρούμε από τις πιπεριές το κοτσάνι και τα σπόρια τους. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ταψάκι σε μία στρώση και τις αλατίζουμε. Από πάνω, σκορπίζουμε τις πιπεριές και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στις μπριζόλες. Χτυπάμε σε βαζάκι που κλείνει καλά τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το φαγητό με τη sauce και πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε στους 180°C για μιάμιση ώρα. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή με ρύζι πιλάφι.