Κρέπες γεμιστές με πράσο και τυριά

19.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 1 ώρα
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1½ κιλό πράσα σε ροδέλες
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

  • 500 ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 5-6 κουτ. σούπας αλεύρι (γεμάτες)
  • αλάτι, λίγο σπορέλαιο

Eκτέλεση
Αφήνουμε τα υλικά για τις κρέπες για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε τις κρέπες: Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά ένα ένα, το αλάτι και το σπορέλαιο και αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για μισή ώρα. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά από τη ζύμη της κρέπας. Ανακινούμε το τηγάνι για να πάει παντού η ζύμη και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές την κρέπα για να ροδοκοκκινίσει. Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις κρέπες έως ότου τελειώσει όλη η ζύμη. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Τα αχνίζουμε με λίγο νερό σε ένα φαρδύ τηγάνι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Κατόπιν, τα πιέζουμε λίγο με το χέρι ώστε να βγάλουν τα περιττά υγρά και τα ανακατεύουμε με τη γραβιέρα. Γεμίζουμε με το μείγμα των πράσων τις κρέπες, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι, και περιχύνουμε τις κρέπες. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.