- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 κομμάτια
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 200 γρ. φέτα τριμμένη ή κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 4 αραβικές πιτούλες μεσαίου μεγέθους
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- πιπέρι
Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τη μία αραβική πίτα για 1 λεπτό περίπου. Βάζουμε το 1/4 της φέτας και λίγο δυόσμο στη μισή επιφάνεια της πίτας, διπλώνουμε με την άλλη μισή ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και αφήνουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πίτες.
Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε στις πιτούλες τη φέτα με κατίκι, που δίνει πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα. Προσέξτε, όμως, να μην βάλετε πολύ δυόσμο, γιατί θα πικρίσει.