Yλικά
- 4 κοτόπουλα νανάκια
Για τη μαρινάδα
- 4 κουτ. σούπας μαργαρίνη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- ½ πορτοκάλι και ½ λεμόνι (τον χυμό τους)
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
- 2 φλιτζάνια ψίχα από ψωμί σταρένιο μπαγιάτικο μουλιασμένο στο γάλα
- τα συκωτάκια από τα κοτοπουλάκια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- ½ κουτ. γλυκού κάρι κίτρινο
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε τα κοτοπουλάκια, τα στεγνώνουμε με χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Στύβουμε με τα χέρια το ψωμί και ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντάς το με την πιπεριά, το κάρι, το θυμάρι, τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι. Γεμίζουμε τα κοτοπουλάκια, ράβουμε το άνοιγμα της κοιλιάς τους με λευκή βαμβακερή κλωστή και τα τοποθετούμε σε πήλινη γάστρα με το στήθος προς τα πάνω. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα: Διαλύουμε τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη λιωμένη μαργαρίνη στους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού. Περιχύνουμε τα κοτοπουλάκια και τα βάζουμε στο φούρνο κλείνοντας τη γάστρα με το καπάκι της. Kατά τη διάρκεια του ψησίματος, τα γυρίζουμε 3-4 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα και να απορροφήσουν τους χυμούς της μαρινάδας. Tο τελευταίο δεκάλεπτο, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και δυναμώνουμε τον φούρνο για να ροδοκοκκινίσουν τα κοτοπουλάκια.