Πένες με σπανάκι

10.12.2009

Υλικά

  • 500 γραμμ. πένες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 γραμμ. φέτα τριμμένη
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 κούπα κουκουνάρια
  • 10 ελιές θρούμπες χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

2. Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente.

3. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνετε το σπανάκι, πλυμένο και καλά στραγγισμένο, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαραθεί. Το σπανάκι δεν πρέπει να παραβράσει, γιατί θα χάσει το ζωντανό πράσινο χρώμα και τη γεύση του μαζί (σ.σ.: 3-4 λεπτά είναι αρκετά).

4. Αλατίζετε ελάχιστα, προσθέτετε τη φέτα και τον άνηθο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η φέτα και να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα.

5. Ρίχνετε τα κουκουνάρια και τις ελιές (αν πρόκειται να τις προσθέσετε στη συνταγή). Στραγγίζετε τις πένες και τις σερβίρετε με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ