Σουφλέ

27.07.2010

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγος άνηθος
  • 3 αβγά
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 τυρί γκούντα τριμμένο
  • 1/4 τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβετε το σπανάκι, το κρεμμύδι και τον άνηθο και τα ζεματάτε περίπου για 10 λεπτά.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σπανάκι, τα αβγά, αφού τα έχετε χτυπήσει ελαφρά πριν, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα τυριά και ανακατεύετε καλά.

3. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρέξ, από πάνω ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ψήνετε στους 200° C για 30 λεπτά περίπου.