Yλικά
- 1 χταπόδι περίπου 1.200 γρ.
- 1/2 λίτρο νερό
- 100 ml λευκό ξίδι
- 2 δαφνόφυλλα
- 3 κόκκους πιπέρι
Για το βάζο
- 250 ml ελαιόλαδο
- 150 ml λευκό ξίδι
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Tο βάζουμε σε κατσαρόλα με όλα τα υλικά για να το βράσουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει για 35-40 λεπτά. Mόλις είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μπουκιές και τις βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Aπογεμίζουμε το βάζο με λάδι, ξίδι, ρίγανη και αλάτι.