Πλιγουροπίλαφο με μελιτζάνες

16.03.2011

Υλικά (για 5-6 μερίδες)

  • 2,5 κούπες πλιγούρι
  • 6 κούπες νερό
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 πιπεριές, διαφόρων χρωμάτων
  • 3 φρέσκες ντομάτες
  • 120 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δαφνόφυλλα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • Τυρί άρμης κατσικίσιο, τριμμένο ή σε κύβους.

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό στη φωτιά με αλάτι, για περισσότερη ευκολία, και, επειδή το πλιγούρι έχει την ιδιότητα να κολλάει, κάνουμε τη σύβραση με τα λαχανικά μας ξεχωριστά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και, αφού ροδίσει, προσθέτουμε το κρασί, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, αφού έχει βράσει το νερό, ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 20΄, περίπου. Κατόπιν, ρίχνουμε τη σύβραση με τα λαχανικά και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε για 5΄. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί ή το ίδιο τυρί σε κυβάκια, μέσα στο μίγμα.