Υλικά
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 10 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
- 2-3 ντομάτες φρέσκες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο. Αφού μυρίσει το λάδι (πριν μαυρίσει το σκόρδο), ρίχνετε τις ελιές και τις αφήνετε για 2 λεπτά.
2. Στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή στο μούλτι.
3. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
4. Τέλος, προσθέτετε το σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών, βρασμένα al dente, ανακατεύετε να ρουφήξουν τη σάλτσα και σερβίρετε ρίχνοντας το τυρί της αρεσκείας σας.