Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

06.11.2009

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κούπα μαγιονέζα
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (και πιο πολύ, αν προτιμάτε)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

2. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε με αυτό τα παντζάρια.

3. Πασπαλίζετε από πάνω με τα καρύδια.

Σημείωση: Αν θέλετε, μπορείτε να κόψετε τα παντζάρια σε μικρούς κύβους και να τα αναμείξετε με το μείγμα του γιαουρτιού και όλων των άλλων υλικών.