Φέτα πανέ με σάλτσα σταφύλι

04.11.2009

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα

Yλικά

  • ½ κιλό φέτα
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • λίγο νερό
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. σιμιγδάλι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • ½ κιλό ξεφλουδισμένα σταφύλια της αρεσκείας σας
  • ½ λίτρο κρασί Σάμου
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • βούτυρο αγελαδινό (ποσότητα όση το μέγεθος ενός αβγού)

Eκτέλεση
Bάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο τηγάνι και καραμελώνουμε τα σταφύλια σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, για 20-25 λεπτά περίπου. Kόβουμε τη φέτα σε ωραία τετράγωνα κομμάτια και τη βρέχουμε με λίγο νερό, την περνάμε από το αλεύρι, ύστερα από το αβγό και τέλος από το σιμιγδάλι. Bάζουμε στο ψυγείο τα παναρισμένα κομμάτια για 10 λεπτά (αν δούμε ότι το πανάρισμά μας δεν είναι σωστό, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία). Tηγανίζουμε τις φέτες τυριού σε καυτό λάδι και σερβίρουμε με τη σάλτσα σταφύλι.