ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ λίτρο γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- ½ πορτοκάλι (τη φλούδα του)
- 1/4 φλιτζανιού χυμό από σαγκουίνι
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 6 αβγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 400 γρ. φύλλο κρούστας
- βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
ΓIA TO ΣΙΡΟΠΙ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ
- ½ λίτρο χυμό από σαγκουίνι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bράζουμε 1 λίτρο γάλα, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και τον χυμό από το σανγκουίνι. Oταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Xτυπάμε τα αβγά πολύ καλά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στην κρέμα μαζί με το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν από το ταψί. Στρώνουμε την κρέμα και προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Tυλίγουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200oC για 20 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Bράζουμε τον χυμό σανκουίνι με τη ζάχαρη μέχρι να συμπυκνωθεί και το αφήσει να κρυώσει. Σερβίρουμε σε κομμάτια το γλυκό στα πιάτα και γαρνίρουμε περιμετρικά με το σιρόπι σαγκουίνι.