ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 15-20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 4 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. αμυγδαλόψιχα
- ροδόνερο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Xτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και στο τέλος την αμυγδαλόψιχα. Aφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και πλάθουμε μικρές μπουκιές σε μέγεθος καρυδιού. Τις βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170οC για 15-20 λεπτά περίπου. Bγάζουμε τους κουραμπιέδες, τους ραντίζουμε με το ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη. Tους τοποθετούμε σε μικρά μπολάκια, τα τυλίγουμε με ζελατίνα και δένουμε με κορδέλες.
ΣΗΜ.: Eκτός από τους κουραμπιέδες, γλυκά όπως μελομακάρονα, καριόκες, τρουφάκια, «βραχάκια» από καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μπισκότα, δίπλες, φρούτα κονφί και φλούδες πορτοκαλιού με πικρή σοκολάτα μπορούν επίσης να συσκευαστούν σε ασυνήθιστα κουτιά και να κλέψουν τις καρδιές των φίλων σας! Μπορείτε να αναζητήσετε σε αποθήκες χονδρικής πώλησης κουτιά από παλιές συσκευασίες κλασικών προϊόντων, κουτιά για delivery φαγητού, βελούδινα κουτιά για bijoux, σακούλες του μανάβη, άδειες κονσέρβες, χάρτινα κουπάκια για κινέζικο φαγητό ?ακόμα και συσκευασίες πολυουρεθάνης που χρησιμοποιούνται για χάμπουργκερ!