Κεφτεδάκια ψητής μελιτζάνας

22.10.2009

Yλικά

  • 4 μελιτζάνες, φλάσκες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλιτζ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1 ½ φλιτζ. γάλα, χλιαρό
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • άνηθο, ψιλοκομμένο, λάδι ελιάς, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντάς τες μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζουμε από τον φούρνο σε μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους τους και βάζουμε τη σάρκα τους σε ένα άλλο μπολ.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, έως ότου χρυσίσει. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσουν.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κασέρι, τον μαϊντανό, τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρι, μέχρι να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με 2 κουταλιές νερό και βάζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Τα περνάμε πρώτα από το μπολ με τα χτυπημένα αβγά, κατόπιν από το αλεύρι και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά, γαρνίροντας με άνηθο ψιλοκομμένο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ