TRIFLE ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

15.10.2009

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κομμάτι έτοιμο παντεσπάνι (λευκό ή σοκολάτας) ή μισή δόση παντεσπάνι από τη συνταγή του κορμού ή 2 πακέτα μπισκότα σοκολατένια
  • 330 ml κρέμα γάλακτος κρύα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα κάστανο
  • 20 μαρόν γλασέ
  • 6 σφηνάκια λικέρ κακάο ή καφέ
  • ½ φλιτζάνι φουντούκια ψημένα στον φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Xτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Mόλις σφίξει και σχηματιστεί σαντιγί, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Θρυμματίζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος το 1/3 από το παντεσπάνι και στρώνουμε εναλλάξ όπως μας αρέσει τη μαρμελάδα, τα μαρόν γλασέ, το λικέρ, τα φουντούκια, την κρέμα και το υπόλοιπο παντεσπάνι ενδιάμεσα. Kαλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Λίγο πριν από το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κακάο ή με νιφάδες σοκολάτας.