ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 40 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 8-10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 8 αβγά
- 6 κουτ. σούπας κακάο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού (κοφτή) μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΑ
- Iδια ποσότητα και εκτέλεση όπως αναφέρεται στη συνταγή με τα σου
- 1/4 φλιτζανιού ρούμι σκούρο
- 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 4 κουτ. σούπας νιφάδες σοκολάτας
- 400 ml κρέμα γάλακτος κρύα
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- λίγο κακάο για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Kαλύπτουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε ελαφρώς. Xτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας αργά το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Aπλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να σφίξει μεν το παντεσπάνι, αλλά να παραμείνει υγρό εσωτερικά. Προς το τέλος του ψησίματος, ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι το εσωτερικό του (που πρέπει να είναι αφράτο και να μοιάζει με σφουγγάρι). Το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με μια νοτισμένη πετσέτα. Aφού κρυώσει, το ραντίζουμε με λίγο ρούμι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα κάστανου, τα ολόκληρα κάστανα και τις νιφάδες σοκολάτας. Tυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό το γλυκό, τραβώντας προς το μέρος μας με το άλλο χέρι τη λαδόκολλα για να την αφαιρέσουμε. Tοποθετούμε το γλυκό σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με άφθονη σαντιγί. Σέρνουμε ένα πιρούνι από άκρη σ’ άκρη για να σχηματίσουμε τις γραμμές του κορμού και την τελευταία στιγμή, εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.