Yλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια μεσαίου μεγέθους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- άνηθος και μαϊντανός
- σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
- δυο ποτηράκια ρύζι
- 1 ποτηράκι λάδι
- 1 μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι νερό
- αλατοπίπερο
- οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και αφαιρούμε τα πλοκάμια, τα οποία ψιλοκόβουμε και αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, τα μυρωδικά και το αλάτι. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με αυτό το μίγμα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι με το λάδι και τα γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρασί και το νερό και τα αφήνουμε τα ψηθούν για δέκα λεπτά, ώσπου να πιουν το νερό. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, τα αφήνουμε να πάρουν 3-4 βράσεις και τα σερβίρουμε ζεστά σε μια μεγάλη πιατέλα.