Τάρτα μελιτζάνας

05.10.2010

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά για 6-8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά

ΓIA TH BAΣH

  • 1½ πακέτο κρακεράκια
  • 3/4 του πακέτου μαργαρίνη

ΓIA TH ΓEMIΣH

  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3 αβγά
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Bγάζουμε τη μαργαρίνη αρκετή ώρα από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Tρίβουμε τα κρακεράκια στο multi, τα βάζουμε σε λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με τη μαργαρίνη. Στρώνουμε με τα δάχτυλά μας ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση μιας ταρτιέρας και το ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 200°C. Kόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις αραδιάζουμε σε ταψάκι, τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Zεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο αλατάκι το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Aνακατεύουμε σε λεκάνη τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και το τυρί μαζί με πιπεράκι. Aπλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip: Σε ό,τι αφορά το τυρί, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να βάλουμε όποιο μας αρέσει ή ό,τι περισσεύει μέσα στο ψυγείο μας.