Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά για 40 κομμάτια περίπου
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
ΓIA THN KPEMA ANTZOYΓIAΣ
- 3 κουτ. σούπας πάστα αντζούγιας
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
- ½ λεμόνι (τον χυμό του)
- φυλλαράκια μαϊντανού και καρεδάκια ντομάτας για το γαρνίρισμα
ΓIA THN KPEMA ΣOΛOMOY
- 3 κουτ. σούπας πάστα σολομού
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- ½ λεμόνι (τον χυμό του)
- 1/4 από μία ντομάτα
- 1 μικρό κρεμμυδάκι για στιφάδο, ψιλοκομμένο
- καρεδάκια από λεμόνι και άνηθο για το γαρνίρισμα
ΓIA THN KPEMA ME TONO
- 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 αβγό σφιχτό
- καρεδάκια από ντομάτα και αγγούρι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Kόβουμε τη σφολιάτα με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή με ένα σφηνοπότηρο. Aπλώνουμε χαρτί ψησίματος στη βάση ενός ρηχού ταψιού, αραδιάζουμε τα σφολιατάκια και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν καλά. Για την κρέμα αντζούγιας, χτυπάμε στο multi όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν αλοιφή. Aπλώνουμε με κορνέ ή με κουταλάκι το μείγμα στα σφολιατάκια και γαρνίρουμε με λεπτά καρεδάκια ντομάτας και κλωναράκια μαϊντανού. Για την κρέμα σολομού, χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομογενής αλοιφή. Aπλώνουμε το μείγμα με κουταλάκι ή κορνέ στα σφολιατάκια και γαρνίρουμε με καρεδάκια λεμονιού και κλωναράκια άνηθου. Για την κρέμα τόνου, στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον χτυπάμε στο multi με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μια ομογενής αλοιφή. Aπλώνουμε το μείγμα με κορνέ ή με κουταλάκι στα σφολιατάκια και γαρνίρουμε με καρεδάκια ντομάτας και αγγουριού.
Tip: Tα καναπεδάκια σερβίρονται ωραιότατα στον μπουφέ, ως ορεκτικό με το απεριτίφ πριν από ένα γεύμα ή συνοδεύουν μια φιλική συγκέντρωση με ποτό, όταν κανείς δεν πεινάει ιδιαίτερα.