Σπετζοφάι πικάντικο

15.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20-25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκοληΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες (προαιρετικά) ή ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 3-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με κρασί. Mόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, δάφνη και δυόσμο. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.