ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20-25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκοληΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε κομμάτια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
- 2 πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες (προαιρετικά) ή ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 φύλλα δάφνης
- 10 φύλλα δυόσμου
- 3-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με κρασί. Mόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, δάφνη και δυόσμο. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.