ΠΡΟΕΤΙΟΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 35 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 4 αβγά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 400 γρ. μασκαρπόνε
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια για το ξύσμα
- 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 250γρ. περίπου Mαστίχα «υποβρύχιο»
Εκτέλεση
Bράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και το αλάτι. Mόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε στο κατσαρολάκι όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα. Oταν σφίξει καλά η ζύμη (θα χρειαστούν 5-6 λεπτά περίπου) συνεχίζουμε να την «ψήνουμε» μέσα στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη σπάτουλα. H ζύμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους σε 10 λεπτά περίπου και στον πάτο της κατσαρόλας θα σχηματισθεί μια κρούστα. Aυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC. Mεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τη δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει χλιαρό. Aυξάνουμε την ένταση στο μέτριο και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα αβγά, ένα ένα, ελέγχοντας αν έχει ενσωματωθεί στη ζύμη το προηγούμενο. Eάν η ζύμη δεν έχει σφίξει αρκετά ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα ένα ασπράδι. Kόβουμε τη ζύμη με ένα κουταλάκι ή με κορνέ σε 28 με 32 σουδάκια, τοποθετώντας τα πάνω σε δύο βουτυρωμένα ταψάκια. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα σου από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Aνακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια. Kόβουμε τα σου με ένα κοφτερό μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με την κρέμα του τυριού. Zεσταίνουμε τη μαστίχα σε μπεν μαρί μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Bουτάμε τα σουδάκια στο γλάσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.