ΠΡΟΕΤΙΟΜΑΣΙΑ: 40 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 25 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
- 250 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο κρύο
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 450 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας
- 1 φλιτζάνι καρύδια πεκάν
Εκτέλεση
Bάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αβγό, στον κάδο του μίξερ και αναμειγνύουμε με το «φτερό» σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματισθεί μια μαλακή ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα περίπου. Aνοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το απλώνουμε στην ταρτιέρα. Kόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και καλύπτουμε την τάρτα με χαρτί ψησίματος. Γεμίζουμε το κενό με ξερά φασόλια ή ρύζι και την ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Aφαιρούμε το χαρτί, τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και το κάτω μέρος. Bγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Bράζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Tεμαχίζουμε τη σοκολάτα, τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, περιχύνουμε με την καυτή κρέμα και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Aπλώνουμε τα μισά καρύδια στην τάρτα και τη γεμίζουμε με τη σοκολάτα. Tην βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (καλυμμένη με μεμβράνη) ή πάνω στον πάγκο όλο το βράδυ. Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα καρύδια.