Υλικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε 12 φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- ? 2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε φέτες
- ? 1 φλιτζ. πέστο
- 2 γαλλικές μπαγκέτες
Εκτέλεση
1. Το αλάτισμα της μελιτζάνας από πριν είναι προαιρετικό, αλλά θα κάνει τη μελιτζάνα λιγότερο πικρή και θα μειώσει τις πιθανότητες να απορροφήσει πολύ λάδι.
2. Τοποθετείτε τις αλατισμένες μελιτζάνες (σε φέτες) σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ ή το νεροχύτη και τις αφήνετε να στραγγίσουν για 1-2 ώρες.
3. Ξεπλένετε τις φέτες της μελιτζάνας με κρύο νερό και τις στεγνώνετε καλά τυλίγοντας με απορροφητικό χαρτί.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230ο C.
5. Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο τις φέτες της μελιτζάνας ομοιόμορφα και αλείφετε το πάνω μέρος κάθε φέτας με ελαιόλαδο.
6. Ψήνετε τις μελιτζάνες για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, αν οι φέτες μοιάζουν στεγνές, βάζετε περισσότερο ελαιόλαδο. Ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι οι μελιτζάνες να είναι μαλακές και να έχουν αρπάξει ελαφρώς.
7. Βάζετε μία φέτα μοτσαρέλα πάνω από κάθε φέτα μελιτζάνας και ψήνετε για ακόμη 3-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
8. Κόβετε τις γαλλικές μπαγκέτες στη μέση και τις ραντίζετε με ελαιόλαδο.
9. Αλείφετε πέστο από τη μία πλευρά και τοποθετείτε 3 φέτες μελιτζάνας στην κορυφή. Σερβίρετε αμέσως.