ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2 1/2 ώρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
YΛIKA
- 12 γαρίδες Nο 2 καθαρισμένες
- ½ λίτρο ξινόγαλα
- 120 ml χυμό πορτοκάλι
- ½ κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο φρεσκοψημένο σε στεγνό τηγάνι και σπασμένο
- ελάχιστο σαφράν (σε 20 ml νερό για 10 λεπτά)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 75°C. Πλένουμε τις γαρίδες και ανοίγουμε μικρές κάθετες σχισμές στην κάτω πλευρά τους, ώστε να μην «μαζέψουν» όταν ζεσταθούν. Τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί με την κοιλιά προς τα κάτω. Aνακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλά και περιχύνουμε τις γαρίδες. Tοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 2 περίπου ώρες. Bγάζουμε τις γαρίδες από το ταψί και σουρώνουμε το ζουμί τους με ένα τουλπάνι. Τις σερβίρουμε με λίγο από το ζουμί τους.