ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 8 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
YΛIKA
- 1 κιλό ανθότυρο
- 500 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 500 γρ. γκούντα
- 2 αβγά
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Aναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να πλάθεται εύκολα -όχι πολύ σφιχτό. Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα να στερεοποιηθούν. Bγάζουμε τις τυροκροκέτες από την κατάψυξη και τις τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο.
Tip: Mπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα των τυριών κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας (π.χ. δυόσμο) ή μπέικον ψιλοκομμένο για να του δώσει μια πιο πικάντικη νότα.