ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 55 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
YΛIKA
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι βούτυρο κατσικίσιο
- 400 γρ. καλαμποκάλευρο
- 150 γρ. γάλα φρέσκο
- 2 αβγά χτυπημένα
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι ξερά)
- φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Bράζουμε μισό λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Aφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Bουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Προσθέτουμε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Aνακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο σκεύος. Iσιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip: H μπομπότα είναι μια ιδανική λύση για τυρόπιτα αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να ανοίξετε φύλλο. Aλλά συνοδεύει ωραία και κρέατα ή ψητό κοτόπουλο.