Αβγοσαλάτα

11.07.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • 6 αβγά κόκκινα κομμένα στα τέσσερα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη SAUCE

  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Στρώνουμε τα αβγά σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, την κάππαρη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Xτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της sauce και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.