Σοκολατόπιτα

10.02.2010

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτα τριμμένη
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Βάζετε σε μια λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μετά ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε όλα μαζί. Ρίχνετε τη σοκολάτα και χτυπάτε το μείγμα για 3 λεπτά.

2. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια στρώνετε τη ζύμη σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο και το ψήνετε στους 220ο C για 40 λεπτά περίπου.

3. Όταν ψηθεί η πίτα, τη βάζετε σε μια πιατέλα και την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.