(συνταγή από την Provence)
Υλικά
- 1 κιλό ώριμα, αλλά όχι μαλακά βερίκοκα
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη ακατέργαστη
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- 8-10 κλωνάρια φρέσκιας λεβάντας ή φρέσκα φύλλα
- 2-3 κάψες κάρδαμο
Πλένετε τα βερίκοκα και τα τρυπάτε με βελόνα, για να ρουφήξουν το σιρόπι. Ανοίγετε τις κάψες του κάρδαμου και θρυμματίζετε τα σποράκια που περιέχουν. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το κάρδαμο, τη ζάχαρη και το νερό, τα βράζετε για να γίνουν σιρόπι. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τα βερίκοκα και τη λεβάντα και αφήνετε να σιγοβράσουν.