Σάντουιτς σαρανταποδαρούσα

19.09.2011
Οταν πεινάσουμε πολύ!

Τι έχουμε:

  • 1 μπαγκέτα ψωμί
  • 1/2 κιλό αρνάκι ψητό
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3-4 κλωνάρια άνηθο
  • αλάτι

Για το τζατζίκι:

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 αγγούρι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι λευκό τριμμένο

Τι κάνουμε:

Διαλέγουμε μια μπαγκέτα λευκή ή ολικής αλέσεως (ανάλογα με την προτίμησή μας) και προσέχουμε να είναι όσον το δυνατόν πιο μαλακή.

Αν σκοπεύουμε να φτιάξουμε την μπαγκέτα αργότερα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη, ούτως ώστε να μη μας ξεραθεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αγγούρι, αφού το έχουμε στύψει και στραγγίσει καλά.

Τρίβουμε το σκόρδο στο ψιλό μέρος του τρίφτη και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, αφού πρώτα τον ξεπλύνουμε με κρύο νερό.

Τα ρίχνουμε στο μπολ με το αγγούρι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το αρνάκι κομμένο σε κομματάκια, το σοτάρουμε ελαφρά με το βιτάμ και το σβήνουμε με το κρασί.

Το αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ανοίγουμε στη μέση την μπαγκέτα προσεχτικά, για να μη μας κοπεί.

Βγάζουμε το μπολ με το τζατζίκι από το ψυγείο και αλείφουμε εσωτερικά την μπαγκέτα.

Στρώνουμε τα κομματάκια από το αρνάκι και από πάνω βάζουμε τον άνηθο.

Σερβίρουμε το σάντουιτς σαρανταποδαρούσα σε μια μεγάλη πιατέλα και αν δεν έχουμε τόσο μεγάλη πιατέλα, το κόβουμε σε τρία κομμάτια.

Συμβουλή

Μπορούμε να βάλουμε αντί για τζατζίκι μισή κουταλιά μουστάρδα ανακατεμένη με μισή κουταλιά μαγιονέζα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Δροσερή μπίρα