Παστίτσιο με πιπεριές

24.09.2009
Η εύκολη λύση να μαγειρέψουμε για φίλους.

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 10 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα
  • 4-5 πιπεριές πράσινες, κόκκινες και κίτρινες
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι

Για την μπεσαμέλ:

  • 5 κουταλιές Βιτάμ
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα χλιαρό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο

Τι κάνουμε:

Βάζουμε για 5-10 λεπτά στο φούρνο τις πιπεριές ώστε να βγαίνει εύκολα η φλούδα τους και τις ξεφλουδίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό των λαχανικών, το αλάτι και προσθέτουμε το λάδι για να μην κολλήσουν τα λαζάνια. Μόλις ο ζωμός κοχλάσει, ρίχνουμε τα λαζάνια, αφήνουμε να βράσουν και κατόπιν τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Την ώρα που βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει, σε χαμηλή φωτιά, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έως ότου πήξει το μείγμα και γίνει αραιή κρέμα.

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα λαζάνια, τις πιπεριές αφού τις κόψουμε σε λουρίδες και τη μισή μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.

Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ ένα ταψί, βάζουμε το μείγμα από τα λαζάνια, στρώνουμε από επάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί.

Ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε σε μια πιατέλα, κομμένο σε κομμάτια.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε κομματάκια από κοτόπουλο ή ζαμπόν.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινη παλαιωμένη Νεμέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ