Ντοματοκεφτέδες

10.09.2009

Υλικά

  • 4 μέτριες κόκκινες ντομάτες
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • μερικά φύλλα μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αβγό
  • τυρί φέτα τριμμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, όπως είναι με τη φλούδα, και τις κόβουμε κομματάκια.

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το αβγό και το τριμμένο τυρί.

3. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ρίχνοντας και το αλεύρι, ώστε να γίνει ένα κανονικό μείγμα.

4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε από το μείγμα κουταλιά κουταλιά. Αφού ροδίσουν και από τις δύο μεριές, βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες.

5. Σερβίρουμε σε πιατέλα με στρωμένη χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λάδι.