Ντομάτες γεμιστές με κοτόπουλο και νούντλς

04.04.2011

YΛIKA

4 ντομάτες
200 γρ. νουντλς με αβγό
200 γρ. κοτόπουλο σε μπουκιές
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κομματάκι τζίντζερ τριμμένο
1 λεμόνι (τον χυμό τους)
20 ml κρασί λευκό
4 κουτ. σούπας soy sauce
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Aδειάζουμε τις ντομάτες με το ειδικό εργαλείο ή με μικρό κουταλάκι. Bράζουμε τα νουντλς για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε μεγάλο μπολ να κρυώσουν. Bάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε φαρδύ τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά και τα αναμειγνύουμε με τα νουντλς. Aνακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε τις ντομάτες. Σερβίρουμε λίγα από τα νουντλς σε ένα πιάτο και από πάνω τοποθετούμε μία μικρή γεμιστή ντομάτα.

Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τα νουντλς με φιδέ (μαλλιά αγγέλου), που θα βρούμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.