Τι έχουμε:
- 1 κουτί κοχύλια μεγάλα
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου
- 100 γραμ. προσούτο
- 4-5 κομμάτια λιαστή ντομάτα
- 6 κουταλιές Βιτάμ
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλάκια ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για την μπεσαμέλ:
- 5 κουταλιές Βιτάμ
- 5 κουταλιές αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα χλιαρό
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το λάδι βράζουμε τα κοχύλια για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.Ψιλοκόβουμε με ένα λεπτό μαχαιράκι ή με το ειδικό ψαλίδι κουζίνας, το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με 2 κουταλιές από το βιτάμ.
Ψιλοκόβουμε τη λιαστή ντομάτα και το προσούτο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την μπεσαμέλ, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τη λιαστή ντομάτα και το προσούτο. Ανακατεύουμε τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου ενωθούν καλά. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα, προσεχτικά με ένα κουταλάκι, για να μην μας ανοίξουν. Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο βιτάμ και βάζουμε τα κοχύλια το ένα πλάι στο άλλο. Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά για να ψηθούν και να γκρατιναριστούν.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε τα κοχύλια πασπαλισμένα με την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλή
Εάν θέλουμε μπορούμε να βράσουμε ολόκληρο το στήθος του κοτόπουλου και μετά να το ψιλοκόψουμε.
το κατάλληλο κρασί Φρέσκια Νεμέα.