Βραζιλιάνικη κοτόπιτα

17.09.2009
Ενα «εισαγόμενο» γευστικό και εύκολο στην προετοιμασία του πιάτο, ιδιαίτερα ελκυστικό, λόγω της νοστιμιάς, αλλά και της ωραίας του εμφάνισης!

Τι έχουμε:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 φλιτζ. τυρί τριμμένο μαλακό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 2 φλιτζάνια καλαμπόκι
  • 2 φλιτζάνια αρακά
  • 6 κουταλιές λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Μόλις βράσουν καλά, τα βγάζουμε και αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσουν και χρυσίσουν. Κατόπιν ρίχνουμε τα ντοματάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τον αρακά, το πιπέρι και αν χρειάζεται, λίγο ακόμη αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις μαλακώσουν το καλαμπόκι και ο αρακάς, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τα 2 φύλλα της σφολιάτας, αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι, σε ορθογώνιο σχήμα.

Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με το υπόλοιπο λάδι και μετά απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας. Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και τελειώνουμε βάζοντας επάνω από τη γέμιση το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε με τα δάχτυλά μας τα δύο φύλλα, ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση.

Ψήνουμε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.

Συμβουλή
Αντί για τυρί μπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.