Τι έχουμε:
- 1 κουνέλι
- 1 κιλό πατάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές βιτάμ
- 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1/2 κουταλιά δεντρολίβανο τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου (για το γαρνίρισμα)
Για τη μαρινάρα:
- 1/2 μπουκάλι κρασί λευκό
- 1/2 κουταλιά δεντρολίβανο
- 1-2 φύλλα δάφνης
- πιπέρι μαύρο σε κόκκους
- 1 κουταλιά μουστάρδα
Τι κάνουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ, ετοιμάζουμε τη μαρινάρα.
Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια, το πλένουμε και το σκουπίζουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για την μαρινάρα: το κρασί, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το πιπέρι, τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κουνελιού, τα ανακατεύουμε με τη μαρινάρα, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο, ολόκληρο το βράδυ.
Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάρα, το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά και το σκουπίζουμε.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, αφού το ψιλοκόψουμε, και το σοτάρουμε με το λάδι και το βιτάμ, έως ότου χρυσίσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το κουνέλι και τα αφήνουμε να σοταριστούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσει, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατόπιν ρίχνουμε το ζωμό των λαχανικών, τη μουστάρδα, το τριμμένο δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 45-50 λεπτά, χωρίς να το ανακατέψουμε αλλά για να μη μας κολλήσει κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε το κουνέλι με τις πατάτες σε μια πιατέλα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με το φρέσκο δεντρολίβανο.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για πατάτες να το σερβίρουμε με ριζότο.
το κατάλληλο κρασί Νάουσα παλαιωμένη.