Σολομός με μέλι

09.07.2009
Με πατάτες και καρότα γλασέ σε χυμό πορτοκάλι και εστραγκόν ξερό

Υλικά:

  • Βούτυρο 1 κουταλιά του γλυκού
  • Λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Μέλι
  • Πατάτες
  • Καρότα
  • 1 πορτοκάλι
  • Αποξηραμένο εστραγκόν

Εκτελεση:

Σ ένα ταψάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και κρασί, πασπαλίζουμε τον σολομό με αλάτι και τον βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς C, για 15 λεπτά.

Περίπου 5 λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο, ρίχνουμε το μέλι, έχοντας προσέξει να έχει υγρά μέσα στο ταψί για να μην καεί.

Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά, ζεσταίνουμε τον φούρνο και τα ψήνουμε σε ένα ταψάκι με μια κουταλιά βούτυρο (μικρό κουταλάκι).

Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού (προαιρετικά λίγη ζάχαρη αν είναι ξινό το πορτοκάλι). Τέλος, βάζουμε αλάτι και αποξηραμένο εστραγκόν.