Κώστας Σόμμερ: όλα ξεκίνησαν για την παρέα

09.07.2009
Ο Κώστας Σόμμερ μετά τις εξτρίμ καταστάσεις που βίωσε στο τηλεπαιχνίδι, είπε να χαλαρώσει και να το ρίξει στη μαγειρική... Ο ηθοποιός δημιούργησε ένα εστιατόριο.

Ο Κώστας Σόμμερ μετά τις εξτρίμ καταστάσεις που βίωσε στο τηλεπαιχνίδι, είπε να χαλαρώσει και να το ρίξει στη μαγειρική... Ο ηθοποιός δημιούργησε ένα εστιατόριο.

Αφορμή της δημιουργίας του, ήταν η παρέα.

Ηθελε να φτιάξει έναν μικρό χώρο για να περνάει καλά.

Η ιδέα μεγάλωσε και πέτυχε.

Ο ηθοποιός ολοκληρώνεται μέσα από τη μαγειρική. Μαγειρεύει και πιστεύει πως το μαγείρεμα έχει άμεση σχέση με την υποκριτική ερμηνεία. Μας λέει πως για να πετύχουν και τα δύο πρέπει να στηριχτούμε στην απλότητα και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τις γεύσεις και τις ερμηνείες όπως ακριβώς είναι. Χωρίς υπερβολές.

Στο ΟΧΥΖΕΝ υπάρχουν υγιεινές γεύσεις, το μενού αλλάζει κάθε έξι μήνες.Τα πιάτα είναι φτιαγμένα από εποχιακά και αγνά υλικά.

Οι συνδυασμοί των τροφών είναι έργο διατροφολόγου, ο οποίος μας ενημερώνει τι περιέχει το γεύμα και τι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η μαγειρική για τον Κώστα Σόμμερ είναι ταξίδι και πολιτισμός, γι αυτό μας προσφέρει συνταγές για να ταξιδέψουμε και να δημιουργήσουμε.

Τουρνεντό μόσχου
(Φιλέτο) σχάρας με ψητά λαχανικά και λάδι τρούφας

Υλικά:

  • 1 μερίδα από φιλέτο μόσχου
  • Πράσινη πιπεριά (2 κομμάτια)
  • Κίτρινη πιπεριά (2 κομμάτια)
  • Μελιτζάνα (2 ροδέλες)
  • Κολοκύθι (2 ροδέλες)
  • 1 κρεμμύδι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού.
  • Ελαιόλαδο
  • Λάδι τρούφας (το βρίσκουμε σε επιλεγμένα καταστήματα), το βάζουμε στο τέλος

Εκτελεση:

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στο τηγάνι.

Σοτάρουμε το φιλέτο μόσχου και από τις δύο μεριές πασπαλίζοντάς το με αλάτι και πιπέρι ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Η διαδικασία είναι περίπου στα 10-15 λεπτά (ανάλογα πόσο ψημένο το θέλει κανείς).

Ψήνουμε τα λαχανικά, βάζουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο φρέσκο θυμάρι και τα ανακατεύουμε.

Στο τέλος όταν είναι έτοιμο το πιάτο ρίχνουμε λίγο λάδι τρούφας.